BLOG

Pronađite smisao u brizi o detetu

Za pojedine roditelje prve godine deteta predstavljaju pravo mučenje jer su im dosadne ili nestimulativne. Činjenica je da se mnogo toga svodi na manuelni rad i da je intelektualna i društvena stimulacija koju dobijate od beba i male dece drugačija od one na koju ste navikli da dobijate u životu, na poslu ili u životu pre bebe.

Прочитајте више „Pronađite smisao u brizi o detetu“

Metla i drugari – kako je 500 primeraka prodato za mesec dana i zašto je roditelji i deca obožavaju?

Metla i drugari je slikovnica koja nenametljivo govori o ljubavi i o uobičajenom, skromnom porodičnom životu jedne porodice. Sastoji se od 4 priče u stihovima i svaka priča na svoj, sasvim jedinstven i humorističan način, dočarava te divne i prolazne momente dečjeg razvoja.

Прочитајте више „Metla i drugari – kako je 500 primeraka prodato za mesec dana i zašto je roditelji i deca obožavaju?“

„Priča za roditelje“ Siniše Glavaševića: „Deca su jedino dobro koje je čovečanstvu ostalo“

Najlepše je imati decu, jer deca su budućnost, ona su nada u bolje sutra, vera da će ono što sledi zaštititi starost. Kad čovek ima decu, onda je sve bolje, jer kad vas svi napuste, opet vam ostaju vaša deca. Sve to pak povećava vašu odgovornost jer, ako želite bolju budućnost, onda morate svim silama nastojati da tome i sami pridonesete.

Naučiti decu da se smeju, da misle lepo, da ih upozorite da njihova htenja ne budu veća od nebeskog svoda, da njihove ruke ne prljaju ničija detinjstva i ničije želje, morate ih jednostavno naučiti da ljube.

Прочитајте више „„Priča za roditelje“ Siniše Glavaševića: „Deca su jedino dobro koje je čovečanstvu ostalo““

Uštedi vreme – odredi prioritete

Manje vremena – više fokusa

Dvoje male dece, obaveze oko kuće, posao i trening – i tako svakoga dana…I kako u takav raspored uglaviti vreme za sebe i prijatelje? Uglavnom nikako. Ali, uz jasno određene prioritete, nekada uspem. Podeliću sa vama kako prioritizujem svoje obaveze, ali pre toga želim da kažem da je stalan nedostatak vremena zaista preoblikovao moj način života. Sada znam koliko zaista vremena imam svakoga dana. Naučila sam da za tih par sati, kada deca nisu sa mnom, moram da radim kao mašina i trčim sa obaveze na obavezu da bih postigla sve šta sam isplanirala. I uvek sve uradim do kraja. Takav raspored mi donosi bolju koncentraciju i želju za novim izazovima. Ranije, kada nisam imala decu, bila sam vidno sporija, ni blizu dosetljiva kao sada, i manje hrabra za nove stvari. Sada tačno znam sa koliko vremena rapolažem i svesna sam da moja deca trpe ako odložim samo jednu obavezu. To je rezultiralo da postanem mnogo produktivnija nego ranije kada sam imala više vremena.

Прочитајте више „Uštedi vreme – odredi prioritete“