BLOG

Mladost, ludost … :)

Setite se tinejdžerskog doba kada su mnogi od nas najčudnija i najranjivija bića, kada hormoni divljaju, kada buktimo od raznih strasti, a ipak smo okruženi strahovima i sumnjama “Hoće li me primetiti?” Hoće li me razumeti?” 😯⁣⁣

⁣U prvim koracima u vezama mnogi od nas se obavežu na niz postupaka koji često postave temelje za kasnije teškoće.

Прочитајте више “Mladost, ludost … :)”

Svet vas je opteretio i ogrubeo

Dok ste bili dete, instinkt vam je pokazivao kako da primetite čudesnost pahulje snega, pronađete bogatstvo u paukovoj mreži i divite se raskoši opalog lišća u jesenje jutro puno boja. Zadatak vam nije bio sticanje stvari. Radilo se o istraživanju života. Kada promenite sočiva kroz koja posmatrate život, od onih koja vide samo ono što je obično za ona koja opažaju ono što je izuzetno, umnožavate svoju sposobnost da stvarate čuda. I da ponovo probudite izgubljenu čistotu koju ste poznavali u mladosti pre nego što vas je iskvareno društvo obučilo da vrednujete predmete i novac više od radosti i uživanja. Svet vas je opteretio i ogrubeo. Cešće se smejte,redovnije plešite i igrajte se. Molim vas.

Прочитајте више “Svet vas je opteretio i ogrubeo”

JA U KONTEKSTU “MI”

Inspirisano knjigom Erotska Inteligencija, E. Parel

Fizička i emotivna zavisnost od naših partnera toliko je potpuna, a naša želja za osećajem sigurnosti toliko velika, da ćemo učiniti sve samo da je ne izgubimo. Potisnućemo sve želje i gurnuti ih pod tepih. Preuzećemo krivicu za maltretiranje, podvrći ćemo se kontroli, pogazićemo svoju individualnost i na mnogo druge načine odreći ćemo se svojih potreba. Kad počnemo da puzimo, krećemo na izdajnički put odvajanja od porodice u pokušajima da uravnotežimo potrebu za povezanošću s potrebom za iskustvom samostalne slobode. Roditelji su nam potrebni da bi brinuli o nama , ali i da bi nam dali dovoljno prostora za uspostavljanje slobode za kojom žudimo. Želimo da nas zadrže što duže, ali i da nas puste što pre.

Прочитајте више “JA U KONTEKSTU “MI””

Noć je mirna kad tu je LIBERINA

Biti mama je miks najdivnijih ali i najtežih momenata koje možete zamisliti. Čim sam došla kući posle porođaja pomešalo se mnogo emocija. Majčinstvo je večito preipsitivanje da li smo mogle bolji izbor da napravimo i šta smo mogle drugačije. Mame čija su deca malo porasla sada imaju veće brige, ali novopečenim mamama najveće brige zapravo su one koje su najslađe: buđenje tokom noći da se hrani beba, da se umiri ili da se pokrije. Možda i dalje spadam u novopečenu mamu 🙂 ?

Želim da vam prenesem svoju najiskreniju preporuku za Liberina vreće za spavanje. Poručila sam dve pamučne vreće jer nisam imala rešenje za tople noći. U njhovoj sobi nikada nije vruće i često sam ustajala da proverim njihove stomačiće jesu li goli i hladni. 

 

LIBERINA KIDS VREĆA ZA SPAVANJE, PAMUK

Sinoć smo prvi put obukli Liberina vreće za spavanje. Dečaci su se prvo igrali u njima I bez problema jurili hodnicima. Pamučne vreće imaju ramflice tako da olakšavaju kretanje. Kasnije su u istim vrećama zaspali. Jako mi se dopada što su udobne i za igru i za spavanje.

Obukli smo duge rukaviće ispor vrećica, jer još uvek nije tako toplo kao što zna biti u julu i avgustu, kada ćemo nositi letnje pidžamice. Rajsferšlus je zaštićen, tako da ne grebe dečji vrat. Vreća je pamučna i zaista je udobna.

Naša preporuka!

Autor teksta

Teodora Babić

Pronađite smisao u brizi o detetu

Za pojedine roditelje prve godine deteta predstavljaju pravo mučenje jer su im dosadne ili nestimulativne. Činjenica je da se mnogo toga svodi na manuelni rad i da je intelektualna i društvena stimulacija koju dobijate od beba i male dece drugačija od one na koju ste navikli da dobijate u životu, na poslu ili u životu pre bebe.

Прочитајте више “Pronađite smisao u brizi o detetu”