Svet vas je opteretio i ogrubeo

Dok ste bili dete, instinkt vam je pokazivao kako da primetite čudesnost pahulje snega, pronađete bogatstvo u paukovoj mreži i divite se raskoši opalog lišća u jesenje jutro puno boja. Zadatak vam nije bio sticanje stvari. Radilo se o istraživanju života. Kada promenite sočiva kroz koja posmatrate život, od onih koja vide samo ono što je obično za ona koja opažaju ono što je izuzetno, umnožavate svoju sposobnost da stvarate čuda. I da ponovo probudite izgubljenu čistotu koju ste poznavali u mladosti pre nego što vas je iskvareno društvo obučilo da vrednujete predmete i novac više od radosti i uživanja. Svet vas je opteretio i ogrubeo. Cešće se smejte,redovnije plešite i igrajte se. Molim vas.

„Budućnost nosi obećanje tajanstvenog dobra. Bilo šta može da se desipreko noći“ rekla je mističarka Florens Skovel Sin. Budite svesniji čuda koja ispunjavaju vaše dane: blagog povetarca, veverica koje se jure u parku i muzike koja je tako divna da vas tera na plač. I počećete da živite kao kralj, uvećavajući uz to svoje prvobitne moći da stvarate još više magije u svojim jutrima. Nikada nemojte žrtvovati svoje blagostanje i kvalitet života za veći godišnji prihod ili veću tržišnu vrednost. Odrednice veličanstvenog života ostale su iste vekovima: osećaj da se razvijate i kapitalizujete vaš ljudski potencijal, rad bez napora koji izvlači iz vas vašu najbolju produktivnost i koristan je za čovečanstvo, važne veze sa pozitivnim ljudima koji uveća- vaju vašu radost, i vreme za vas same koje hrani vaš duh dok prolazite kroz svoje dane sa zahvalnošću u srcu. Što življe cenim sve u životu, sve u njemu više dobija na vrednosti.

Dakle, postanite sakupljači sjajnih iskustava umesto potrošači materijalnih stvari. Pojednostavite svoj život i vratite se osnovnim radostima koje vam stoje tačno ispred nosa. Radeći to, nadjačaćete sile koje su suzbile vašu vatru i rastrgnućete opsenu površnosti u koju je zaglavljeno toliko dobrih duša među nama. I dok nastavljate sa tim, saznaćete koliko je divan i čudesan vaš život zaista.

Iz knjige R. Šarma, Budni u 5.

Leave a Reply