Kako izaći na kraj sa decom?

Disciplina bez drame je još jedna knjiga o roditeljstvu koju sam nedavno počela da čitam. Ima pregršt korisnih saveta i trikova za roditelje. Inspirisana knjigom sada vam pričam jos jednu kreativnu roditeljsku priču i način da vam dan bude uspešniji.

“Jedan od najboljih alata koji možete imati u svojoj roditeljskoj majstorskoj kutiji jeste KREATIVNOST. Ne postoji univerzalna tehnika koja pristaje svima u svakoj situaciji. Umesto toga moramo biti voljni i sposobni da razmisljamo u hodu i smisljamo razne načine kako da rešavamo probleme. “

Naš primer: Juče smo imali zakazan termin za vađenje novog pasoša Matiji. Znala sam da ako kažem idemo po pasoš, uđi da se slikaš – nema ništa od toga. Pa smo Luka i ja par dana pred slikanje pričali Matiji kako je Deda Mraz zimus rekao da je on bio najbolji dečak u gradu i zato mora da ode da se slika da ga Deda Mraz zapamti kako bi sledeće godine dobio najveći poklon! 🙂 i Mata je rekao tooooo Maksime najveći poklon ću da dobijem – već poen za nas! 

Kada smo stigli bilo mu je čudno, ličilo je na čekaonicu kod doktora ali ja sam rekla samo ćemo da se slikamo i šaljemo Deda Mrazu. Mata kaže Maksime ja sam bio dobar i šalje mama sliku Deda Mrazu! 

Gotovo , slikali smo se! 

Kreativnost je zabavna i deci i roditeljima, ako nismo kreativni postajemo reaktivniji kao roditelji i ne kontrolišemo se dobro. Ako niste dosetljivi – ovo je jedna od knjiga koja će vam pomoći da budete snalažljiviji i pametniji sa decom.

Disciplina bez drame nudi celovit pristup kako da umirite haos i negujete um svog deteta tokom razvoja. Autori: Danijel DŽ. Sigl i Tina Pejn Brajson

Tekst napisala:

Teodora Babić

Mamin Knjigološki Vrt

Leave a Reply