Dečja poezija

Poezija je lepa i elegantna. Za decu predškolskog uzrasta posebno je korisna. Poboljšava kreativnost veštine govora i pisanja. Dečja poezja je nešto što svi volimo kada smo mali. Ritmičnost u poeziji je tako uzbudljiva za mališane koji često uz to pevaju i plešu mameći naše najnežnije osmehe. Ali, dok odrastemo ta ljubav prema poeziji polako,ali sigurno iščezava. Pretpostavljam da ide tim tokom zato što u našem sistemu školovanja, na način kako se to obično radi, nas teraju da učimo pesmice napamet i recitujemo pred celim razredom! Pa tako, valjda, i nastane odbojnost.

Međutim, nikada nisam bila stidljiva, volela sam ples, i glumu. Volela sam da recitujem pred celim razredom. Bavila sam se baletom 10 godina i plesala pred punom salom ljudi. Imala sam smisla za sastavljanje stihova i kao mala. Obožavala sam pesmice. Rado sam učila napamet pesmice Dragana Radulovića i Čika Jove Zmaja.

Kada sam dobila decu, otkrila sam u sebi novu, posebnu inspiraciju za smišljanje stihova koji su navirali kao netaknuta želja da zabeležim sve te divne momente koji su sada tu, takvi kakvi jesu, i nikada više u tom obliku.  Tako sam se i odlučila da krenem sa vama da delim svoje stihove na Instagramu, a onda sam ušla u proces izrade svoje slikovnice. Sve pesmice možete naći na ovom sajtu.

Informacije o slikovnici su takođe ovde, na sajtu. Slikovnica je u procesu izrade, nestrpljivo je dovršavamo, i uskoro ćete znati kada će ugledati svetlost dana. Brzo 🙂

Leave a Reply